Οι Φίλοι του Παιδιού

 

Πρόγραμμα υποστήριξης οικογενειακής εστίας

 

Το Φιλανθρωπικό μας Σωματείο, από το 1987, έχει προσφέρει πολύπλευρη υποστήριξη σε άπορα παιδιά και τις οικογένειές τους προσφέροντάς τους την ευκαιρία να χτίσουν έναν νέο δρόμο, μακριά από τη φτώχεια και τη σκληρότητά της.  

Η ανάγκη για τη στέγη βρίσκεται στη βάση των αναγκών κάθε ανθρώπου και, πάνω σε αυτή, η ανάγκη για ασφάλεια. Σπίτι σημαίνει οικογένεια, αγάπη, σταθερότητα και ασφάλεια. Είναι το μέρος όπου το παιδί επιστρέφει και βρίσκει την οικειότητα, την αγκαλιά, τη θαλπωρή η οποία πολλές φορές, λόγω της περιθωριοποίησης εξαιτίας της απορίας, του στερείται από τον κοινωνικό κύκλο τού σχολείου. Η βεβαιότητα της στέγης, η απαλότητα του κρεβατιού και το ζεστό μπάνιο είναι αγαθά που κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει την έλλειψή τους και κανένας γονιός την ανημποριά να τα παρέχει.

Προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα εξώσεων, αστεγίας ή και απομακρύνσεων των παιδιών από την οικογένεια, υλοποιoύμε το Πρόγραμμα Υποστήριξης της Οικογενειακής Εστίας «ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ».

Σκοπός είναι να ανακόψουμε τις συχνές μετακομίσεις των οικογενειών και την απειλή της έξωσης λόγω αδυναμίας να πληρώσουν τα ενοίκιά τους, τα οποία επιβαρύνουν τόσο τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών όσο και τη σχολική τους συμμετοχή και απόδοση.

            Οι οικογένειες που βρίσκονται ήδη σε διαδικασία έξωσης ή θα έρθουν σύντομα αντιμέτωπες με αυτή χρήζουν άμεσης ανάγκης από νέα κατοικία. «Οι Φίλοι του Παιδιού» τις βοηθούν στη διαδικασία ενοικίασης προσφέροντάς τους δύο ενοίκια ως εγγύηση και, στη συνέχεια, πληρώνοντας το ενοίκιο οσότου λάβουν το Κρατικό Επίδομα Στέργασης

Επιπλέον, το Φιλανθρωπικό μας Σωματείο βοηθά και τις άπορες οικογένειες που ήδη λαμβάνουν το Επίδομα, αλλά εξακολουθούν να αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους, καλύπτοντάς τη διαφορά.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες κατοίκους Αττικής με ανήλικα τέκνα και με χαμηλό εισόδημα (κάτω των 8.000€).

Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε παιδιά και οικογένειες να αποκτήσουν το σπίτι που τόσο έχουν ανάγκη σπάζοντας τα δεσμά της αβεβαιότητας, ακολούθησε τον σύνδεσμο: https://filoitoupediou.gr/donation.php

Αιτήσεις για αξιολόγηση δέχεται η Κοινωνική Υπηρεσία του Σωματείου κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας,
από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 -16:00 στο τηλ 210-7215901.

κάντε μια
ΔΩΡΕΑ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

 

Ευχαριστούμε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για την οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας, για το 2022.

Ευχαριστούμε την Καρτερία ΑΜΚΕ, η οποία, εδώ και 4 χρόνια, καλύπτει τη μισθοδοσία της βρεφονηπιοκόμου του Παιδικού μας Σταθμού, ενώ παρέχει και υλική και οικονομική στήριξη στον Φιλανθρωπικό Τομέα όταν παραστεί ανάγκη.

Ευχαριστούμε την εταιρεία e-food, η οποία στέκεται στο πλευρό του Παιδικού μας Σταθμού μηνιαίως, από το 2017, με υλική στήριξη και τεχνικές εργασίες όταν παραστεί ανάγκη.

Ευχαριστούμε την εταιρεία ΓΡΗΓΟΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε. για τη στήριξη των σχολικών γευμάτων του Παιδικού μας Σταθμού, για το 2023.