Οι Φίλοι του Παιδιού

 

Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο

 

                                                                                                                                                                           

Από τις αρχές του 2007, το Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» υλοποίησε έναν μεγάλο του στόχο: τη λειτουργία ενός Παιδικού Σταθμού, στο κέντρο της Αθήνας, για τα παιδιά των απόρων οικογενειών που προστατεύει. Ακόμα, από τον Σεπτέμβριο του 2021, με επίσημη άδεια του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, στον ίδιο χώρο συστεγάζεται και Νηπιαγωγείο.

Φιλοξενούνται 35 παιδιά, 2 – 6 ετών, από τις 7.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.

Τα παιδιά αυτά εμφανίζουν έντονη παραμέληση σε όλους τους τομείς ανάπτυξής τους, καθώς προέρχονται από ιδιαίτερα διαταραγμένες οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Τόσο στον Παιδικό Σταθμό όσο και στο Νηπιαγωγείο, περνούν κάποιες ώρες της ημέρας μέσα σε οργανωμένο, ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον, με δημιουργική ενασχόληση.

Μαθαίνουν ότι υπάρχει και καλή πλευρά της ζωής.

Δύο εξειδικευμένοι νηπιαγωγοί χρησιμοποιώντας ειδικές παιδαγωγικές μεθόδους και ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες προσφέρουν γνώση και προσπαθούν να  αναπτύξουν τις  ικανότητες και τις δεξιότητες των παιδιών.

Συνεχής συνεργασία με τους γονείς και στόχοι για βελτίωση του γονικού ρόλου.

Φροντίζουμε τη διατροφή τους, τη καθημερινή ατομική υγιεινή τους, και την ψυχαγωγία τους.

Προσφέρουμε πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό γεύμα - κάποια από αυτά σιτίζονται αποκλειστικά στον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο.

Προσφέρονται σε καθημερινή βάση: ατομικό μπάνιο, καθαρά εσώρουχα, ρούχα, υποδήματα, κούρεμα.

Παρακολουθούμε τη σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη με τακτική παιδιατρική παρακολούθηση, έλεγχο εμβολίων και εμβολιασμό, καθώς και οδοντιατρικό έλεγχο. Ομάδα λογοθεραπευτών, προσφέρει διάγνωση και θεραπεία σε καθημερινή βάση. Ειδική παιδαγωγός συνεργάζεται ατομικά με τα παιδιά που παρουσιάζουν τα σοβαρότερα προβλήματα και καθοδηγεί τις νηπιαγωγούς για εξειδικευμένα προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των παιδιών μας.

Σε έναν όμορφο χώρο ύπνου έχουν το δικό τους κρεβάτι.

Εκδρομές στη φύση, θέατρο, κινηματογράφος, πάρτι γενεθλίων στον Παιδικό  Σταθμό και το Νηπιαγωγείο με τούρτα, κλόουν, δώρα είναι για τα παιδιά μας ερεθίσματα, εικόνες που τις στερούνται από το οικογενειακό περιβάλλον.

Θέλουμε σε λίγες ώρες να χωρέσουμε πολλά.

κάντε μια
ΔΩΡΕΑ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

 

Ευχαριστούμε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για την οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας, για το 2022.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Scotwork Hellas που, από το 2018, βρίσκεται στο πλευρό του Παιδικού μας Σταθμού και μας προμηθεύει μηνιαίως με ελαιόλαδο και βούτυρο για την παρασκευή γευμάτων των παιδιών, προσφέρει σημαντικές χρηματικές δωρεές και καλύπτει τους λογαριασμούς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.

Ευχαριστούμε την Printec Hellas που, από το 2015, καλύπτει εξολοκλήρου το πρόγραμμα λογοθεραπείας του Παιδικού μας Σταθμού, προσφέρει χρηματικές δωρεές, ενώ οι εργαζόμενοι της εταιρείας προσφέρουν σημαντικά είδη διατροφής για την παρασκευή των πρωινών γευμάτων και είδη ένδυσης και υπόδησης για τα παιδιά.