Οι Φίλοι του Παιδιού

 

Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο

 

                                                                                                                                                                           

Από τις αρχές του 2007, το Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» υλοποίησε έναν μεγάλο του στόχο: τη λειτουργία ενός Παιδικού Σταθμού, στο κέντρο της Αθήνας, για τα παιδιά των απόρων οικογενειών που προστατεύει. Ακόμα, από τον Σεπτέμβριο του 2021, με επίσημη άδεια του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, στον ίδιο χώρο συστεγάζεται και Νηπιαγωγείο.

Φιλοξενούνται 35 παιδιά, 2 – 6 ετών, από τις 7.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.

Τα παιδιά αυτά εμφανίζουν έντονη παραμέληση σε όλους τους τομείς ανάπτυξής τους, καθώς προέρχονται από ιδιαίτερα διαταραγμένες οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Τόσο στον Παιδικό Σταθμό όσο και στο Νηπιαγωγείο, περνούν κάποιες ώρες της ημέρας μέσα σε οργανωμένο, ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον, με δημιουργική ενασχόληση.

Μαθαίνουν ότι υπάρχει και καλή πλευρά της ζωής.

Δύο εξειδικευμένοι νηπιαγωγοί χρησιμοποιώντας ειδικές παιδαγωγικές μεθόδους και ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες προσφέρουν γνώση και προσπαθούν να  αναπτύξουν τις  ικανότητες και τις δεξιότητες των παιδιών.

Συνεχής συνεργασία με τους γονείς και στόχοι για βελτίωση του γονικού ρόλου.

Φροντίζουμε τη διατροφή τους, τη καθημερινή ατομική υγιεινή τους, και την ψυχαγωγία τους.

Προσφέρουμε πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό γεύμα - κάποια από αυτά σιτίζονται αποκλειστικά στον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο.

Προσφέρονται σε καθημερινή βάση: ατομικό μπάνιο, καθαρά εσώρουχα, ρούχα, υποδήματα, κούρεμα.

Παρακολουθούμε τη σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη με τακτική παιδιατρική παρακολούθηση, έλεγχο εμβολίων και εμβολιασμό, καθώς και οδοντιατρικό έλεγχο. Ομάδα λογοθεραπευτών, προσφέρει διάγνωση και θεραπεία σε καθημερινή βάση. Ειδική παιδαγωγός συνεργάζεται ατομικά με τα παιδιά που παρουσιάζουν τα σοβαρότερα προβλήματα και καθοδηγεί τις νηπιαγωγούς για εξειδικευμένα προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των παιδιών μας.

Σε έναν όμορφο χώρο ύπνου έχουν το δικό τους κρεβάτι.

Εκδρομές στη φύση, θέατρο, κινηματογράφος, πάρτι γενεθλίων στον Παιδικό  Σταθμό και το Νηπιαγωγείο με τούρτα, κλόουν, δώρα είναι για τα παιδιά μας ερεθίσματα, εικόνες που τις στερούνται από το οικογενειακό περιβάλλον.

Θέλουμε σε λίγες ώρες να χωρέσουμε πολλά.

κάντε μια
ΔΩΡΕΑ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

 

Ευχαριστούμε την ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΑΜΚΕ για την πολυετή και ανεκτίμητη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας.

Ευχαριστούμε την Tamer Family Foundation για την πολύτιμη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας, από την ίδρυσή του έως και σήμερα.

Ευχαριστούμε τo Perianth Hotel για την πολυετή και πολύτιμη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας.

Ευχαριστούμε πολύ την Tsimpos & Associates για την Προμελέτη και την Οριστική Μελέτη για την έκδοση άδειας κατεδάφισης και την άδεια ανέγερσης του Νέου Κτιρίου Κοινωνικής Πρόνοιας & Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Εφήβων του Σωματείου μας. Ευχαριστούμε και τους συνεργάτες: Σπύρο Τζιβανάκη-Πολιτικό Μηχανικό, την εταιρεία TEAS A.E.- Hλεκτρομηχανολογικες Mελετες και τον Κων/νο Αστάρα-Τοπογράφο Μηχανικό.