Οι Φίλοι του Παιδιού

 

Μαραθώνιος της Αθήνας. Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 Ευχαριστούμε WIND!

 

  •   21/10/2015

Για τα σωματεία «Οι Φίλοι του Παιδιού» και «MDA Ελλάς»

τρέχουν με την WINDRunningTeamδημοφιλείς Έλληνες

 

Μαραθώνιος της Αθήνας. Ο Αυθεντικός

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

 

Αθήνα 19 Οκτωβρίου 2015. Τα φιλανθρωπικά σωματεία «Οι Φίλοι του Παιδιού» και «MDA Ελλάς» θα στηρίξουν με τη συμμετοχή τους στον 33ο Μαραθώνιο της Αθήνας 10δημοφιλείς ηθοποιοί, παρουσιαστές και δημοσιογράφοι.

 

Οι Νίκος Αναδιώτης, Νίκη Κάρτσωνα Μαρία Μπεκατώρου, Μαρία Νικόλτσιου, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Νικολέττα Ράλλη, Μαίρη Συνατσάκη, Σάσα Σταμάτη, Εύη και Μαρία Φραγκάκη, θα τρέξουν την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στον αγώνα δρόμου των 5χλμ, ως πρεσβευτές της WINDRunningTeam, στηρίζοντας το έργο των κοινωνικών φορέων «Οι Φίλοι του Παιδιού» και «MDA Ελλάς».

 

Το φιλανθρωπικό σωματείο «Οι Φίλοι Του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1987 και είναι το πρώτο σωματείο που συστάθηκε στην Αττική με σκοπό την προστασία και τη φροντίδα, όχι μόνο του άρρωστου ή κακοποιημένου παιδιού, αλλά και του παιδιού που κάτω από το όριο της φτώχειας. Αναλυτική περιγραφή όλων των ενεργειών http://filoitoupediou.gr.

 

Το «MDA Ελλάς» ιδρύθηκε το 2000 με σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις. Με τις δωρεές, τη συμμετοχή στις δραστηριότητες του σωματείου, την εθελοντική προσφορά, συμβάλλουν όλοι στην κοινωνική ευαισθητοποίηση αλλά και στην κάλυψη βασικών αναγκών. Το έργο του σωματείου αναλυτικά: http://mdahellas.gr.

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον Παιδικό Σταθμό του σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού» στον Κεραμεικό, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND, κ. Γιώργος Τσαπρούνης δήλωσε: «Τη μεγάλη αυτή παγκόσμια ημέρα αθλητισμού, ιστορίας και πολιτισμού, στην WIND έχουμε έναν ακόμη λόγο να γιορτάζουμε. Γιατί παράλληλα έχουμε τη χαρά της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Από το 2011, ενισχύουμε φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης, συγκεντρώνοντας χρήματα εκ μέρους κάθε δρομέα της διοργάνωσης αλλά και των 1500 δρομέων της ομάδας μας WINDRunningTeam και των πρεσβευτών μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους δέχτηκαν και φέτος να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για καλό σκοπό. Ραντεβού την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στην εκκίνηση για το πιο ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς».

 

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος τουΦιλανθρωπικού Σωματείου «Οι Φίλοι Του Παιδιού» κα Ιωάννα Παναγιωτίδου ανέφερε:«Θέλω να ευχαριστήσω ολόθερμα την WIND για την εξαιρετική τιμή, να προβάλλει το έργο του Σωματείου μας, μέσα από μια τόσο σημαντική εκδήλωση της χώρας μας, που είναι ο Μαραθώνιος της Αθήνας. Στον Παιδικό Σταθμό του Σωματείου μας, η παρουσίαση της WINDRunningTeam, θα δώσει μεγάλη χαρά σε όλους μας.Η WIND όλα αυτά τα χρόνια πρωτοπορεί, εκφράζοντας έμπρακτα το ανεκτίμητο ενδιαφέρον της, για το παιδί που έχει ανάγκη τη συμπαράσταση και τη βοήθεια. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη θετική αξιολόγηση του έργου μας την φετινή χρονιά, από ένα τόσο σημαντικό υποστηρικτή, όπως η WIND». Τη στήριξη της στο έργο του σωματείου «Φίλοι του Παιδιού» μετέφερε και η βραβευμένη σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση μαζί με το συνεργάτη της chef pâtissier Διονύση Αλερτά.

 

Η Πρόεδρος του MDA Ελλάς κα Βάνα Λαβίδα επίσης ευχαρίστησε την WINDRunningTeam για τη συνεργασία και τη συμβολή της στο έργο του MDA Ελλάς και τόνισε: Μαζί μπορούμε να αποδείξουμε ότι η θέληση μπορεί να υπερνικήσει και τις πιο μεγάλες δυσκολίες. Σήμερα είναι μέρα χαράς για μας! Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά! Καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς και ας μην ξεχνάμε ότι σημασία δεν έχει πως τρέχεις …. αλλά γιατί….».

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του εκπροσωπώντας τον ΣΕΓΑΣ, ο Γενικός Διευθυντής Αγώνων, κ. Μάκης Ασημακόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στο κοινωνικό αποτύπωμα της διοργάνωσης, στην αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης που κάθε χρόνο παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις μέσω του θεσμού και τη συμβολή Υπεύθυνων εταιρειών όπως η WIND.

 

Επισκεφθείτε το κανάλι της WINDHellas στο YouTube και δείτε το videohttps://youtu.be/MYZwvCSTwJ8 σχετικά με τη στήριξη των δύο κοινωνικών φορέων.

 

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Τύπου WIND Ελλάς

Τηλ. 2106158317, 2106158832, 2106158574, e-mail: [email protected]  

Επισκεφθείτε επίσης το NewsRoom στο www.wind.gr, τη σελίδα μας www.facebook.com/windhellas &

ακολουθήστε μας στο http://twitter.com/windhellas

 

Σχετικά με το Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»:

Το Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» από το 1987 που ιδρύθηκε, είναι δίπλα στο παιδί και στην οικογένειά του. Το 20μελές Διοικητικό Συμβούλιο προσπαθεί χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση, να εξασφαλίζει τους πόρους,  αποκλειστικά από χορηγίες. Έμμισθο προσωπικό που το απαρτίζουν εξειδικευμένοι επαγγελματίες κοινωνικοί λειτουργοί, νηπιαγωγοί, ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές, υλοποιεί την δραστηριότητα του Σωματείου. Στηρίζει οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες που προκύπτουν από την οικονομική δυσχέρεια. Φροντίζει το παιδί να έχει τις απαραίτητες παροχές που δεν μπορεί να του εξασφαλίσει η οικογένειά του, για την σωστή ανάπτυξή του. 400 οικογένειες ετησίως είναι αποδέκτες των δραστηριοτήτων αυτών. Σίτιση, ρουχισμός, ενοίκιο, κάλυψη λογαριασμών, θέρμανση, σχολική παρακολούθηση, ειδικές θεραπείες, διακοπές, ψυχαγωγία, ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική, φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις. Ο Παιδικός Σταθμός που ίδρυσε το Σωματείο το 2007 στον Κεραμεικό για 30 παιδιά, είναι μια προσφορά στο ίδιο το παιδί. Εκεί προσφέρεται εκπαιδευτική δραστηριότητα βασισμένη στις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών. Πλήρη σίτιση, ένδυση και ατομική υγιεινή. Λογοθεραπεία και ειδική αγωγή. Εκπαίδευση των γονιών για σωστή διαπαιδαγώγηση.

 

 

 

 

Επιστροφή στα Νέα

κάντε μια
ΔΩΡΕΑ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

 

Ευχαριστούμε την ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΑΜΚΕ για την πολυετή και ανεκτίμητη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας.

Ευχαριστούμε την Tamer Family Foundation για την πολύτιμη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας, από την ίδρυσή του έως και σήμερα.

Ευχαριστούμε τo Perianth Hotel για την πολυετή και πολύτιμη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας.

Ευχαριστούμε πολύ την Tsimpos & Associates για την Προμελέτη και την Οριστική Μελέτη για την έκδοση άδειας κατεδάφισης και την άδεια ανέγερσης του Νέου Κτιρίου Κοινωνικής Πρόνοιας & Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Εφήβων του Σωματείου μας. Ευχαριστούμε και τους συνεργάτες: Σπύρο Τζιβανάκη-Πολιτικό Μηχανικό, την εταιρεία TEAS A.E.- Hλεκτρομηχανολογικες Mελετες και τον Κων/νο Αστάρα-Τοπογράφο Μηχανικό.