Οι Φίλοι του Παιδιού

 

Νηπιαγωγείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

 

  •   16/12/2021

          Δεκατέσσερα χρόνια από την ίδρυση του Παιδικού μας Σταθμού στον Κεραμεικό, 448 παιδιά έχουν λάβει υπηρεσίες προσχολικής αγωγής αλλά και όλες τις προϋποθέσεις για τη σωστή σωματική και ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη.

          Παιδιά που εμφανίζουν έντονη παραμέληση, σε όλους τους τομείς ανάπτυξης, στον Παιδικό μας Σταθμό, περνούν ώρες της ημέρας τους μέσα σε οργανωμένο, ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον, με δημιουργική ενασχόληση.

          Φέτος, ως συνέχεια της προσπάθειάς μας και προκειμένου να παρατείνουμε την παραμονή των παιδιών σ’ ένα δομημένο εκπαιδευτικό περιβάλλον, το Σωματείο μας εξελίσσει το σημαντικό του έργο με ένα ακόμα εποικοδομητικό βήμα: Συστεγαζόμενο με τον Παιδικό Σταθμό μας λειτουργεί, πλέον, το Νηπιαγωγείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», με επίσημη άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας.

          Βασικό μας μέλημα και στα δύο είναι να προσφέρουμε στα παιδιά, ηλικίας από 2μιση έως 6 ετών,  εκπαιδευτικά εφόδια για όλους τους τομείς της ζωής τους. Σε μια άρτια εξοπλισμένη αίθουσα, με όλα τα κατάλληλα έπιπλα και τα υλικά εκπαίδευσης, τα παιδιά αυτά περνούν ώρες της ημέρας σε συνθήκες ασφάλειας αποδοχής και αγάπης, αποκτώντας γερές βάσεις.

          Πιο αναλυτικά, στα παιδιά μας παρέχονται υπηρεσίες προσχολικής αγωγής με δύο νηπιαγωγούς και ομάδα πρακτικής άσκησης σπουδαστών, λογοθεραπείας  -αξιολόγηση και θεραπεία στον χώρο του Παιδικού Σταθμού- καθώς  πραγματοποιούνται και συνεδρίες με Ειδική Παιδαγωγό (εφαρμογή μεθόδου Portage).

          Ακόμα, στον χώρο παρέχεται σίτιση (πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό), ιατροφαρμακευτική φροντίδα -Αναπτυξιολόγος διεξάγει παιδιατρικό έλεγχο, ενώ γίνεται και έλεγχος εμβολίων και εμβολιασμός, όπως και οδοντιατρικός έλεγχος- προσωπική ατομική υγιεινή και καθημερινή φροντίδα, ρουχισμός (ένδυση – υπόδηση), ψυχαγωγικές δραστηριότητες  (εκδρομές, γιορτές, θέατρο, κινηματογράφο) και ξεκούραση (μεσημεριανός ύπνος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο).

          Η φτώχεια επιδρά καθοριστικά στη διαμόρφωση των μελλοντικών προοπτικών των παιδιών, στερώντας τους ένα σύνολο ευκαιριών, δραστηριοτήτων και αγαθών κοινών για την πλειοψηφία των συνομήλικών τους. 

          Σκοπός μας είναι να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο της απορίας και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να αξιώσουν ένα ελπιδοφόρο αύριο.

          Η εκπαιδευτική μας ομάδα, μέσα από μια τεράστια αγκαλιά για παιδιά αλλά και γονείς, ευελπιστεί να δομήσει υγιείς προσωπικότητες για ένα διαφορετικό και καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον αισιοδοξίας και πραγμάτωσης ονείρων.

Επιστροφή στα Νέα

κάντε μια
ΔΩΡΕΑ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

 

Ευχαριστούμε την ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΑΜΚΕ για την πολυετή και ανεκτίμητη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας.

Ευχαριστούμε την Tamer Family Foundation για την πολύτιμη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας, από την ίδρυσή του έως και σήμερα.

Ευχαριστούμε τo Perianth Hotel για την πολυετή και πολύτιμη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας.

Ευχαριστούμε πολύ την Tsimpos & Associates για την Προμελέτη και την Οριστική Μελέτη για την έκδοση άδειας κατεδάφισης και την άδεια ανέγερσης του Νέου Κτιρίου Κοινωνικής Πρόνοιας & Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Εφήβων του Σωματείου μας. Ευχαριστούμε και τους συνεργάτες: Σπύρο Τζιβανάκη-Πολιτικό Μηχανικό, την εταιρεία TEAS A.E.- Hλεκτρομηχανολογικες Mελετες και τον Κων/νο Αστάρα-Τοπογράφο Μηχανικό.