Οι Φίλοι του Παιδιού

 

Νηπιαγωγείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

 

  •   16/12/2021

          Δεκατέσσερα χρόνια από την ίδρυση του Παιδικού μας Σταθμού στον Κεραμεικό, 448 παιδιά έχουν λάβει υπηρεσίες προσχολικής αγωγής αλλά και όλες τις προϋποθέσεις για τη σωστή σωματική και ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη.

          Παιδιά που εμφανίζουν έντονη παραμέληση, σε όλους τους τομείς ανάπτυξης, στον Παιδικό μας Σταθμό, περνούν ώρες της ημέρας τους μέσα σε οργανωμένο, ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον, με δημιουργική ενασχόληση.

          Φέτος, ως συνέχεια της προσπάθειάς μας και προκειμένου να παρατείνουμε την παραμονή των παιδιών σ’ ένα δομημένο εκπαιδευτικό περιβάλλον, το Σωματείο μας εξελίσσει το σημαντικό του έργο με ένα ακόμα εποικοδομητικό βήμα: Συστεγαζόμενο με τον Παιδικό Σταθμό μας λειτουργεί, πλέον, το Νηπιαγωγείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», με επίσημη άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας.

          Βασικό μας μέλημα και στα δύο είναι να προσφέρουμε στα παιδιά, ηλικίας από 2μιση έως 6 ετών,  εκπαιδευτικά εφόδια για όλους τους τομείς της ζωής τους. Σε μια άρτια εξοπλισμένη αίθουσα, με όλα τα κατάλληλα έπιπλα και τα υλικά εκπαίδευσης, τα παιδιά αυτά περνούν ώρες της ημέρας σε συνθήκες ασφάλειας αποδοχής και αγάπης, αποκτώντας γερές βάσεις.

          Πιο αναλυτικά, στα παιδιά μας παρέχονται υπηρεσίες προσχολικής αγωγής με δύο νηπιαγωγούς και ομάδα πρακτικής άσκησης σπουδαστών, λογοθεραπείας  -αξιολόγηση και θεραπεία στον χώρο του Παιδικού Σταθμού- καθώς  πραγματοποιούνται και συνεδρίες με Ειδική Παιδαγωγό (εφαρμογή μεθόδου Portage).

          Ακόμα, στον χώρο παρέχεται σίτιση (πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό), ιατροφαρμακευτική φροντίδα -Αναπτυξιολόγος διεξάγει παιδιατρικό έλεγχο, ενώ γίνεται και έλεγχος εμβολίων και εμβολιασμός, όπως και οδοντιατρικός έλεγχος- προσωπική ατομική υγιεινή και καθημερινή φροντίδα, ρουχισμός (ένδυση – υπόδηση), ψυχαγωγικές δραστηριότητες  (εκδρομές, γιορτές, θέατρο, κινηματογράφο) και ξεκούραση (μεσημεριανός ύπνος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο).

          Η φτώχεια επιδρά καθοριστικά στη διαμόρφωση των μελλοντικών προοπτικών των παιδιών, στερώντας τους ένα σύνολο ευκαιριών, δραστηριοτήτων και αγαθών κοινών για την πλειοψηφία των συνομήλικών τους. 

          Σκοπός μας είναι να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο της απορίας και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να αξιώσουν ένα ελπιδοφόρο αύριο.

          Η εκπαιδευτική μας ομάδα, μέσα από μια τεράστια αγκαλιά για παιδιά αλλά και γονείς, ευελπιστεί να δομήσει υγιείς προσωπικότητες για ένα διαφορετικό και καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον αισιοδοξίας και πραγμάτωσης ονείρων.

Επιστροφή στα Νέα

κάντε μια
ΔΩΡΕΑ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

 

Ευχαριστούμε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για την οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας, για το 2022.

Ευχαριστούμε την Καρτερία ΑΜΚΕ, η οποία, εδώ και 4 χρόνια, καλύπτει τη μισθοδοσία της βρεφονηπιοκόμου του Παιδικού μας Σταθμού, ενώ παρέχει και υλική και οικονομική στήριξη στον Φιλανθρωπικό Τομέα όταν παραστεί ανάγκη.

Ευχαριστούμε την εταιρεία e-food, η οποία στέκεται στο πλευρό του Παιδικού μας Σταθμού μηνιαίως, από το 2017, με υλική στήριξη και τεχνικές εργασίες όταν παραστεί ανάγκη.

Ευχαριστούμε την εταιρεία ΓΡΗΓΟΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε. για τη στήριξη των σχολικών γευμάτων του Παιδικού μας Σταθμού, για το 2023.