Οι Φίλοι του Παιδιού

 

Στον Παιδικό Σταθμό μας το ημερολόγιο έδειξε Φεβρουάριο

 

  •   20/2/2015

Για να αντλήσουμε ιδέες για τα χαρακτηριστικά, τις ιδιαίτερες συνήθειες και την οικογένεια του, διαβάσαμε την ιστορία “Τα παιχνίδια του Φλεβάρη”.

Ήταν ένας μήνας διαφορετικός, ξεχωριστός. Γεννήθηκε με το ένα του πόδι πιο μικρό από το άλλο. Δεν μπορούσε να τρέξει σαν μήνας κανονικός, έτρεχε όμως με την φαντασία του. Ο παππούς του ο Χρόνος έλεγε ότι γεννήθηκε για να κάνει τον κόσμο χαρούμενο. Έφερε στους ανθρώπους τις Απόκριες, τον χαρτοπόλεμο, τις στολές, τους χαρταετούς…

Συζητήσαμε για ανθρώπους με αντίστοιχες αναπηρίες όπως του Φεβρουαρίου. Ευαισθητοποιηθήκαμε για τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες τους. Μιλήσαμε για την συμπεριφορά και τη στάση μας απέναντι τους. Στην ιστορία ο Ιανουάριος υποστήριζε και ενθάρρυνε τον Φεβρουάριο σε κάθε τους περιπέτεια.

Κατασκευάσαμε τον Φεβρουάριο σαν ένα παιδί της ηλικίας μας.

Κόψαμε ένα μεγάλο χαρτί, το τοποθετήσαμε στο πάτωμα της παρεούλας μας και επάνω ξάπλωσε ένα αγόρι. Τα υπόλοιπα παιδιά σχεδίασαν με μια κηρομπογιά το περίγραμμα για το σώμα του Φεβρουάριου. Φροντίσαμε το ένα ποδαράκι να είναι πιο κοντό από το άλλο.

Έπειτα χωριστήκαμε σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα ζωγράφισε το σώμα του Φεβρουάριου και η δεύτερη στα τραπεζάκια έκοψε με ψαλίδια μικρά τετράγωνα χαρτάκια. Ακριβώς όπως έκοβε και στην ιστορία ο Φεβρουάριος κάθε φορά που ήθελαν να παίξουν χαρτοπόλεμο με τον αδερφό του.

Τελειώνοντας κολλήσαμε τα χαρτάκια στο σώμα του Φεβρουάριου. Τον ντύσαμε κλόουν και τον στείλαμε στο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, κάτω στη γη στους ανθρώπους…

                                                                              Η Νηπιαγωγός

                                                                           Αγγελική Μαρινάκου

                                                                          ΚΑΛΕΣ   ΑΠΟΚΡΙΕΣ

    

Επιστροφή στα Νέα

κάντε μια
ΔΩΡΕΑ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

 

Ευχαριστούμε την ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΑΜΚΕ για την πολυετή και ανεκτίμητη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας.

Ευχαριστούμε την Tamer Family Foundation για την πολύτιμη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας, από την ίδρυσή του έως και σήμερα.

Ευχαριστούμε τo Perianth Hotel για την πολυετή και πολύτιμη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας.

Ευχαριστούμε πολύ την Tsimpos & Associates για την Προμελέτη και την Οριστική Μελέτη για την έκδοση άδειας κατεδάφισης και την άδεια ανέγερσης του Νέου Κτιρίου Κοινωνικής Πρόνοιας & Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Εφήβων του Σωματείου μας. Ευχαριστούμε και τους συνεργάτες: Σπύρο Τζιβανάκη-Πολιτικό Μηχανικό, την εταιρεία TEAS A.E.- Hλεκτρομηχανολογικες Mελετες και τον Κων/νο Αστάρα-Τοπογράφο Μηχανικό.