Οι Φίλοι του Παιδιού

 

Στον Παιδικό Σταθμό μας το ημερολόγιο έδειξε Φεβρουάριο

 

  •   20/2/2015

Για να αντλήσουμε ιδέες για τα χαρακτηριστικά, τις ιδιαίτερες συνήθειες και την οικογένεια του, διαβάσαμε την ιστορία “Τα παιχνίδια του Φλεβάρη”.

Ήταν ένας μήνας διαφορετικός, ξεχωριστός. Γεννήθηκε με το ένα του πόδι πιο μικρό από το άλλο. Δεν μπορούσε να τρέξει σαν μήνας κανονικός, έτρεχε όμως με την φαντασία του. Ο παππούς του ο Χρόνος έλεγε ότι γεννήθηκε για να κάνει τον κόσμο χαρούμενο. Έφερε στους ανθρώπους τις Απόκριες, τον χαρτοπόλεμο, τις στολές, τους χαρταετούς…

Συζητήσαμε για ανθρώπους με αντίστοιχες αναπηρίες όπως του Φεβρουαρίου. Ευαισθητοποιηθήκαμε για τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες τους. Μιλήσαμε για την συμπεριφορά και τη στάση μας απέναντι τους. Στην ιστορία ο Ιανουάριος υποστήριζε και ενθάρρυνε τον Φεβρουάριο σε κάθε τους περιπέτεια.

Κατασκευάσαμε τον Φεβρουάριο σαν ένα παιδί της ηλικίας μας.

Κόψαμε ένα μεγάλο χαρτί, το τοποθετήσαμε στο πάτωμα της παρεούλας μας και επάνω ξάπλωσε ένα αγόρι. Τα υπόλοιπα παιδιά σχεδίασαν με μια κηρομπογιά το περίγραμμα για το σώμα του Φεβρουάριου. Φροντίσαμε το ένα ποδαράκι να είναι πιο κοντό από το άλλο.

Έπειτα χωριστήκαμε σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα ζωγράφισε το σώμα του Φεβρουάριου και η δεύτερη στα τραπεζάκια έκοψε με ψαλίδια μικρά τετράγωνα χαρτάκια. Ακριβώς όπως έκοβε και στην ιστορία ο Φεβρουάριος κάθε φορά που ήθελαν να παίξουν χαρτοπόλεμο με τον αδερφό του.

Τελειώνοντας κολλήσαμε τα χαρτάκια στο σώμα του Φεβρουάριου. Τον ντύσαμε κλόουν και τον στείλαμε στο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, κάτω στη γη στους ανθρώπους…

                                                                              Η Νηπιαγωγός

                                                                           Αγγελική Μαρινάκου

                                                                          ΚΑΛΕΣ   ΑΠΟΚΡΙΕΣ

    

Επιστροφή στα Νέα

κάντε μια
ΔΩΡΕΑ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

 

Ευχαριστούμε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για την οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας, για το 2022.

Ευχαριστούμε την Καρτερία ΑΜΚΕ, η οποία, εδώ και 4 χρόνια, καλύπτει τη μισθοδοσία της βρεφονηπιοκόμου του Παιδικού μας Σταθμού, ενώ παρέχει και υλική και οικονομική στήριξη στον Φιλανθρωπικό Τομέα όταν παραστεί ανάγκη.

Ευχαριστούμε την εταιρεία e-food, η οποία στέκεται στο πλευρό του Παιδικού μας Σταθμού μηνιαίως, από το 2017, με υλική στήριξη και τεχνικές εργασίες όταν παραστεί ανάγκη.

Ευχαριστούμε την εταιρεία ΓΡΗΓΟΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε. για τη στήριξη των σχολικών γευμάτων του Παιδικού μας Σταθμού, για το 2023.