Οι Φίλοι του Παιδιού

 

ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

 

  •   23/11/2015

Υπέροχη Κυριακή περάσαμε παρέα με τους εργαζομένους της ALPHABANK. Παρέα με τις οικογένειες και τα παιδιά  που προστατεύουμε συγκεντρωθήκαμε στον υπαίθριο χώρο  της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών πίσω από τη Μονή Καισαριανής.  Μέσω ενός διασκεδαστικού ομαδικού παιχνιδιού, τα παιδιά  ανακάλυψαν  στοιχεία για την ελιά και τη φροντίδα της.

Στη συνέχεια,  μεταφερθήκαμε στον “Ιστορικό Ελαιώνα” του Αισθητικού Δάσους Υμηττού, όπου με ελαιόπανα, χτένια, ραβδιά, αλλά και με τα χέρια,  μαζέψαμε  ελιές για τη σοδειά του φετινού χειμώνα!

Το γαϊδουράκι της Φιλοδασικής  μας βοήθησε  να μεταφέρουν τις ελιές στην αποθήκη, απ’ όπου αργότερα θα πάρουν το δρόμο για το ελαιοτριβείο.

 

 Κάτω από τη μεγάλη, φουντωτή ελιά τα παιδιά  άκουσαν  και ζωντάνεψαν  τον πιο γνωστό μας μύθο για την ελιά και την Αθήνα, ενώ στο κλείσιμο του παιχνιδιού, μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε ελιές, παξιμάδια και αρωματικό λάδι!

Ευχαριστούμε πολύ ALPHABANK  για τις όμορφες εμπειρίες και τις ανεπανάληπτες στιγμές που μας προσφέρεις μέσω των εκπαιδευτικών και πολιτισμικών προγραμμάτων  .

Επιστροφή στα Νέα

κάντε μια
ΔΩΡΕΑ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

 

Ευχαριστούμε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για την οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας, για το 2022.

Ευχαριστούμε την Καρτερία ΑΜΚΕ, η οποία, εδώ και 4 χρόνια, καλύπτει τη μισθοδοσία της βρεφονηπιοκόμου του Παιδικού μας Σταθμού, ενώ παρέχει και υλική και οικονομική στήριξη στον Φιλανθρωπικό Τομέα όταν παραστεί ανάγκη.

Ευχαριστούμε την εταιρεία e-food, η οποία στέκεται στο πλευρό του Παιδικού μας Σταθμού μηνιαίως, από το 2017, με υλική στήριξη και τεχνικές εργασίες όταν παραστεί ανάγκη.

Ευχαριστούμε την εταιρεία ΓΡΗΓΟΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε. για τη στήριξη των σχολικών γευμάτων του Παιδικού μας Σταθμού, για το 2023.