Οι Φίλοι του Παιδιού

 

«Παιδική Κακοποίηση: Ένα αυξανόμενο φαινόμενο της εποχής μας»

 

  •   6/11/2018

Ημερίδα από το Μαζί για το Παιδί

«Παιδική Κακοποίηση: Ένα αυξανόμενο φαινόμενο της εποχής μας»

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου

 

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Παιδική Κακοποίηση: Ένα αυξανόμενο φαινόμενο της εποχής μας» το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Λεωφ. Συγγρού 103),  9.00 έως 15.00 με ελεύθερη είσοδο.

 

Σκοπός της είναι η ανάλυση του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης καθώς και η αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης αυτής. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ειδικοί και επιστήμονες θα παρουσιάσουν τις μορφές της κακοποίησης όπως έχουν διαμορφωθεί αλλά και καταγραφεί στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Ένας από τους άξονες που θα αναλυθεί είναι η αυξανόμενη έκταση που έχει λάβει  ο διαδικτυακός εκφοβισμός, ένα κίνδυνος που ελλοχεύει ακόμα και στο ίδιο περιβάλλον του σπιτιού μας με δεδομένη την ευρύτερη χρήση της τεχνολογίας. Ένα ακόμη θέμα που αναπτυχθεί, μεταξύ άλλων, είναι η Σεξουαλικότητα και Εφηβεία: πορνογραφία, sexting και online sexual grooming.

 

Μαζί να αποτρέψουμε την Παιδική Κακοποίηση

 

Το Μαζί για το Παιδί δεν μένει αδιάφορο στις διαστάσεις που έχει λάβει η παιδική κακοποίηση. Ενθαρρύνει τη συνεργασία ανάμεσα στην πολιτεία,  επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και γονείς για να διερευνηθούν τρόποι δράσεις αντιμετώπισης του φαινομένου.

 

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι αξιωματικός από τη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Κλινικοί Ψυχολόγοι, Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, καθώς και οι ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες της Ένωσης Μαζί για το Παιδί.

Απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας,  εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, παιδιάτρους, γονείς και ευρύτερο κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ http://bit.ly/ImeridaMazigiatoPaidi-Program

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ-Απαραίτητη η προεγγραφή στο http://bit.ly/ImeridaMazigiatoPaidi-Tickets

 

Θα σταλεί βεβαίωση παρακολούθησης ηλεκτρονικά εφόσον υπάρξει προεγγραφή.

 

Χορηγός Εκδήλωσης: ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

 

Επιστροφή στα Νέα

κάντε μια
ΔΩΡΕΑ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

 

Ευχαριστούμε την Tamer Family Foundation για την πολύτιμη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας, από την ίδρυσή του έως και σήμερα.

Ευχαριστούμε τo Perianth Hotel για την πολυετή και πολύτιμη οικονομική ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου μας.

Ευχαριστούμε πολύ την Tsimpos & Associates για την Προμελέτη και την Οριστική Μελέτη για την έκδοση άδειας κατεδάφισης και την άδεια ανέγερσης του Νέου Κτιρίου Κοινωνικής Πρόνοιας & Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Εφήβων του Σωματείου μας. Ευχαριστούμε και τους συνεργάτες: Σπύρο Τζιβανάκη-Πολιτικό Μηχανικό, την εταιρεία TEAS A.E.- Hλεκτρομηχανολογικες Mελετες και τον Κων/νο Αστάρα-Τοπογράφο Μηχανικό.